2012. május 2., szerda

A Bosszúállók

Először is: kiakasztó, hogy pont a félév végére illetve a vizsgaidőszak elejére kellett időzíteni minden nagy dobást...

Viszont ha már a csapból is ez folyik, akkor én is megírom a véleményem a legújabb üdvöskéről A Bosszúállókról.

Na akkor lássuk a nem spoiler részét:

A film maga egy kifogástalan mű. Lányoknak kevésbé ajánlott, mint az a tapasztalatból kiderült. Egyszerűen látszik rajta, hogy odafigyeltek a készítők rá, hogy jó legyen. A képi részen az egyetlen hiba amit sikerült kiszúrni, az egy greenboxos jelenet, ahol a menekülő civileket nem lepi be a háttérben megjelenő por aminek be kéne lepnie ... biztos csak az én szemem rossz, de összesen ennyit sikerült találnom benne :P (igen, kb 25 képkockányi pontatlanság, és csak nagyon komoly vizsgálódás után vehető észre ez is.)

Állítólag túl sok benne a poén. Hátőő ... kik is vannak a filmben?

  • • Thor <- "Isten" , "Halhatatlan"
  • • Hulk <- "Szörny" , "Halhatatlan"
  • • Amerika Kapitány <- "No.1 szuperhős" , "kb halhatalan"
  • • Vasember <- "Félelemérzet zéró" , "Úgy gondolja, hogy halhatatlan"
Akkor ők mégis mivel kéne töltsék azt a majd 2 órát, amíg a filmvásznon illegetik magukat, ha nem poénkodással?

  • • Natasha Romanoff <- "Halandó"
  • • Sólyomszem <- "Halandó"
  • • Többiek <- "Halandó"
Na ők nem is a poénkodással ütik el az időt. Hanem, hogy megpróbálják túlélni a film végéig.

És igen, amikor egy háborút szuperhősökkel vívsz a filmvásznon, az vicces, szórakoztató, lehengerlő, epikus, monumentális. De csak ritkán olyan mint egy normál háború.

Szóval a film jó. Szerintem bőven megérte a mozijegyem árát. 2D-ben kifogásolni valóm sincs semmi. De 1 jótanács: A város legnagyobb és legjobban felszerelt mozijában kell megnézni! Ezt a filmet nem a családi vagy művészmozikra méretezték. Ezt a gigantikus mozikhoz csinálták. És az ég szerelmére. Legalább azt várja már meg mindenki, amíg tényleg vége lesz a filmnek. Ezúttal a designes stáblista után nem slusszpoén van, hanem a film rendes vége. Ja és a film sötétebb tónusú. Szóval lámpakapcsolás után alig látni valamit belőle.

Akkor most jöhet a spoileres ömlengés:
Tényleg Spoilerhegyek következnek! Ne olvasd tovább ha az utolsó másodpercét is ki akarod élvezni a filmnek anélkül, hogy tudnád mi is lesz!

Loki.
Nem értik az emberek, hogy Loki miért maradt ott olyan feltűnően mikor ment a bunyó. ...
Loki maga a viszály! Páholyból nézheti, ahogy ellenlábasai széjjelverik egymást, és őt még csak nem is bántja senki? És ő tényleg le kéne, hogy lépjen? Na neee. Ha azt mutatták volna, amikor elindulnak érte, és megpróbál megpattanni, azt még elhiszem. De, hogy lelépjen mikor műsor van. Az nem illene hozzá. Pláne, hogy elég bajosan tudna bárhová is eljutni a nagybüdös puszta kellős közepéről...
A végén pedig a méltóságteljes vesztes. Jót tett neki Hulk idegnyugtató kezelése XD

Sólyomszem.
Szerintem ő volt a legnagyobb a filmben, még így is, hogy erősen háttérbeszorították. Pláne a végefelé a "Megszívtad típusú nyílvesszőheggyel". Az az igazi sokatlátott katona érzete volt. Nem beszél sokat, ha csinál valamit, azt nagyon állatul csinálja, és nem áll szándékában megmurdolni egyhamar. Bár lehet, hogy azért volt ennyire szimpatikus, mert íjász volt, vagy azért, mert ő testesítette meg a csapatban a halandó férfit, aki ha szarul találja el egy golyó, akkor bizony egy lövéstől kifekszik.

Natasha Romanoff.
Szintén nagyon szimpatikus karakter, mint a csapat Női tagja és mint a csapat halandó Női tagja egyszemélyban. Az ő első jelenete volt az, ahol eldőlt, hogy megérte a mozijegy az árát. A földönkívüliekkel is elviaskodik, de amíg csak emberek vannak a terítéken, addig neki nincsenek problémái a túléléssel.

Öreg (aki beszólt Lokinak)
Kírály :D Egy civil aki feláll az isten előtt és közli vele, hogy dugja fel magának a jogarát. Erősen érződött belőle, hogy nem most lát diktátort először. Kíváncsi volnék a storyjára.

Takarító (aki megtalálja a profot)
Tudni akarom, hogy honnan tud olyan sokat. Egyszerűen érződik belőle, hogy valamit tud, csak nem mondja el.

A film végén pedig a Kempatchis vigyor viszi a prímet. Akár ezt is aláírhatták volna: Igen, nagyon nagyon sok filmet szeretnénk még csinálni ebből a sorozatból ;)

Jahogy a "főszereplők" ... hát róluk mit lehet mondani?
Tony az Tony ... amikor csapódik a csapathoz, az olyan Tony-s. Imádtam. Meg a legvégén azt a digitális tervezőlapot is :D
Thor az Thor ... megtanulja felvenni kézzel a pörölyét ... ez személyiségfejlődésnek számít valakinél aki elvileg alapból is jó?
Hulk az Hulk ... najó a film leg "ütősebb" poénjait azért ő hozza házhoz. Dehát megdolgozik értük na :D

És persze Nick Fury ... én személy szerint bírom őt. Nameg azt, hogy végre láthattuk filmvásznon is a Pajzs repülő bázisát. Azért eléggé StarWars feeling keritett hatalmába a hídon XD Mintha csak Darth Vader sétálgatna a csillagrombolóján...

Phil Coulson ügynök ... róla inkább nem mondok semmit ... és nem azért, mert rossz lett volna :'(

Hát ennyi lett volna a véleményem a filmről ... továbbra sem vagyok mozikritikus és nem is készülök arra a pályára :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése